Közélet

Kedden kezdődik az Euróvíziós Dalfesztivál

A dalversenyt ezúttal Rotterdamban rendezik meg, ráadásul közönség előtt, annak ellenére, hogy Hollandiában még mindig magasak a fertőzöttségi adatok, bár a koronavírus-járvány harmadik hulláma már leszálló ágban van.

Az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőit és a döntőt a rotterdami Ahoy stadionban tartják, május 18. és 22. között. Csak azok mehetnek be, aki az elmaradt tavalyi eseményre vettek jegyet és egy 24 órásnál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel rendelkeznek. Minden nap legfeljebb 3500 nézőt engednek be a stadionba, ezzel az aréna befogadóképességének 20 százalékát használják ki.

Fotó: Vladimir Astapkovich / Sputnik via AFP

Rendszeresen tesztelik a műsor technikai stábját és az eseményen részt vevő újságírókat is; ha valaki pozitívnak bizonyul, karanténba kerül. Amennyiben A 39 országból érkezett fellépők valamelyikéről derül ki, hogy koronavírus-fertőzött, akkor az előre felvett műsorszámát játsszák le.

Múlt héten a lengyel és az izlandi delegáció tagjai között találtak fertőzötteket, így most mindkét delegáció teljes létszámban karanténban van, és várja a negatív teszteredményeit.

Hollandiában kísérleti jelleggel tartottak már közönség részvételével megrendezett koncerteket, futballmeccseket és konferenciákat, de az Eurovíziós Dalfesztivál lesz az eddigi legnagyobb tömegrendezvény.

Hollandia Eurovíziós Dalfesztivál Eurovision Rotterdam
Kapcsolódó cikkek