Közélet

Megvan, mikor kezdik oltani a 16–18 éveseket

Az írásbeli érettségi vizsgák utáni héten veszi kezdetét a korosztály immunizálása.

Az írásbeli érettségi vizsgák utáni héten kezdik el oltani a koronavírus ellen a 16–18 éveseket, akik Pfizer-vakcinát kapnak – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek György István.

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, aki egyben az országos oltási munkacsoport vezetője is, azt mondta, hogy már regisztrálhatnak az immunizálásra az ebbe a korosztályba tartozók.

Az érettségik zavartalansága érdekében született meg az a döntés, hogy jövő héten adják be az oltást a 16–18 éveseknek

– indokolta az államtitkár.

[enews_gallery id='3735142']

A képre kattintva galéria nyílik.

Magyarországon csaknem kétszer olyan gyorsan immunizálják a lakosságot, mint az Európai Unióban átlagosan – ismertette az államtitkár, hozzátéve, hogy az oltás életet ment.

György István szerint kiderült, hogy a magyar egészségügy bírja az extrém terhelést, a hosszú sorok ellenére fegyelmezetten, gördülékenyen végezték az oltást az oltópontokon, ami az egészségügyi dolgozók felkészültségét és áldozatvállalását dicséri.

Regisztráció oltásra

A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

 

16-18 évesek vakcina koronavírus oltás érettségi györgy istván
Kapcsolódó cikkek