Közélet

Mészárlást rendeztek egy orosz iskolában

A két fegyveres támadó legkevesebb nyolc diákot és egy tanárt megölt, mielőtt a hatóságok ártalmatlanították őket.

Sajtóbeszámolók szerint a közép-oroszországi Kazany városában két fegyveres megtámadott egy iskolát. A TASSZ orosz állami hírügynökség információi szerint a merénylet során

legkevesebb tizenegyen életüket vesztették, köztük az iskola nyolc diákja és egy tanár is; a környékről robbanásokat is hallottak.

Russia school shooting in #Kazan: there was an explosion inside School No.175 as well as the shooting. This video via @bazabazon shows a corridor in the aftermath pic.twitter.com/XABB5BI1bm

— Sarah Rainsford (@sarahrainsford) May 11, 2021

Fotó: VG

A diákok közül többen az emeleti ablakokból ugrottak ki, hogy elmeneküljenek a támadók elől; ketten belehaltak az esésbe, miután kiugrottak az iskola harmadik emeleti ablakából. Legalább 32-en megsebesültek, négy embert súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

A TASSZ orosz állami hírügynökség információi szerint a hatóságok már letartóztatták az egyik, tizenhét éves elkövetőt, a másik támadót pedig a biztonsági erők emberei lelőtték, miután az iskola épületében elbarikádozta magát, és több túszt is ejtett.

Tatárföld elnöke, Rusztan Minnihanov az iskolához utazott, hogy a helyszínen tájékozódjon a történtekről. A regionális ügyészség megindította az ügyben a nyomozást.

kazán Orsozország iskolai lövöldözés mészárlás
Kapcsolódó cikkek