Közélet

A magyar sportoló olimpiájába kerülhet az eltiltás

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) fegyelmi bizottsága első fokon egy évre eltiltotta Sidi Pétert, aki a márciusi indiai világkupán a vádak szerint jogosulatlanul bement Péni István szobájába. Amennyiben az ítélet jogerőre emelkedik, az olimpiai kvótás Sidi lemarad a tokiói játékokról.

Sinka László, az MSSZ főtitkára megerősítette a telex.hu értesülését, mely szerint a fegyelmi testület a versenyzés mellett az edzésektől és mindennemű sporttevékenységtől egy évre eltiltotta a világ- és Európa-bajnok komáromi puskást.

Ez még nem jogerős, Péter fellebbezhet, ha így tesz, akkor másodfokon az elnökség tárgyalja az ügyet

nyilatkozta Sinka László.

Sidi Péter
Fotó: MTI

A márciusi indiai világkupán Péni István pozitív doppingmintát adott, a nemzetközi szövetség viszont közvetlenül az eszéki Európa-bajnokság előtt felmentette őt, miután illetékes testülete arra a megállapításra jutott, hogy a magyar sportoló a szóban forgó doppingügyben vétlen, vele szemben szabotázs történt. Az ISSF orvosi és antidopping bizottságának elnöke úgy foglalt állást, hogy

Sidi Péter egyértelműen, láthatóan, szabálytalanul lépett be és illegálisan tartózkodott 45 percig Péni István szállodai szobájában.

Ráadásul nem tudott válaszolni az MSSZ elnökének azon kérdéseire, hogy kinek a megbízásából lépett be Péni szobájába, kitől kapott kulcsot a szobához, és mit csinált a szobában.

Sidi Péter, akit a magyar szövetség május 12-én felfüggesztett, így az Eb-n sem indulhatott, a manipulálás vádját visszautasította, azt viszont elismerte, hogy járt Péni szobájában. Azt állította, hogy odacsalták, és 45 percen keresztül várt csapattársára.

Felmentették a magyar sportlövőt, ott lehet az olimpián

A Nemzetközi Sportlövő Szövetség szerint szabotázs történt Péni Istvánnal szemben, ezért produkált pozitív doppingtesztet.

 

Sidi Péter sportlövészet Péni István olimpia sportlövők
Kapcsolódó cikkek