Ötmillió eurós beruházást tervez a magyar egészségügyi piacon a SofMedica, amely az állami és a magánkórházak számára biztosít innovatív technológiát, mindenekelőtt egyik csúcstermékét: a Da Vinci robotasszisztált sebészeti rendszert. A vállalat küldetése, hogy az innovatív technológiák vezető szolgáltatójaként megszilárdítsa pozícióját, és felvegye a harcot az elhalálozások fő okaival, a rák-, a szív- és érrendszeri betegségekkel.

2020-ban több mint 1,2 millió Da Vinci-eljárást hajtottak végre világszerte, körülbelül 6000 rendszerből álló telepített bázis felhasználásával.

A robotsebészet dinamikus fejlődését Görögországban a hosszan tartó, magas számú felhasználás mutatja, Bulgáriában pedig közelmúltbeli sikeres programok megvalósítása. A magyar betegek is hamarosan részesülnek a robotsebészet előnyeiből: például csökken a kórházi ellátás hossza, a beavatkozás után kevesebb komplikáció valószínű, és gyorsan javul az életminőség.

Fotó: Shutterstock

 

Célunk az összes érintett közintézménnyel a hosszú távú partnerség kiépítése, a magyarországi egészségügyi rendszer digitalizálásának felgyorsítása és a magyar egészségügyi szakemberek számára a legjobb orvosi technológiák biztosítása

– mondta Georgios Sofianos, a SofMedica Group vezérigazgatója. Hozzátette: tudják, hogy a technológia önmagában nem elég, együttműködve az orvostudományi egyetemekkel továbbra is folyamatosan biztosítják az oktatást az egészségügyi szakemberek számára.

A SofMedica – Life Saving Innovation a SofMedica Group tagja, egy egészségügyre fókuszáló, oktatásorientált vállalatcsoport, 1994-ben kezdte meg működését Európában, Romániában, Görögországban, Bulgáriában, Cipruson és Magyarországon is. A cég több mint 150 szakembert foglalkoztat, 2021-ben mintegy 50 millió euró éves forgalomra számít.

 

 

 

Zöld és okos is lesz a szuperkórház

 

A komplexum integrálódik a hazai közellátásba, nem képez többletkapacitást a rendszerben.