Közélet

Portugál győzelemre számítanak a magyar internetezők

Elérkezett a régóta várt futball Eb első magyar mérkőzése, amely az elmúlt napokban erősen megmozgatta a magyar internetezőket a SentiOne kutatása szerint. Az online említések azt mutatják, a hazai szurkolók 62 százaléka a portugál győzelemre számít ma este, 16 százalék szerint a magyarok nyerik a meccset.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Az öt évvel ezelőtti 3-3 emléke sem tűnt el nyomtalanul, az online közösség 22 százaléka szerint ugyanis döntetlen lesz a mai végeredmény.

Az elmúlt egy hétben több mint 4 milliós elérést generáltak a portugál-magyar meccsel kapcsolatos hazai online tartalmak.

A netezők egyre konkrétabb eredményeket jósoltak meg a mai mérkőzés kimenetelének, többek között a Szamos, az Unicum és a Blikk is megkérdezte a követőit Facebookon, mire tippelnek. A legtöbben portugál győzelmet várnak, a legnépszerűbb eredmény az 1-3, majd az 1-2 és a 0-2. A netezők közel negyede szerint a döntetlen sem elképzelhetetlen, és tartogathat meglepetéseket is a mai meccs.

Fotó: SentiOne

A Sentione azokat a 2021.06.07-06.14 között publikusan közzétett online tartalmakat elemezte, melyekben a magyar és portugál szavak együttesen, minden lehetséges variációban megjelennek, vagy hozzá kötődnek.

Az elemzés alapját a magyar internetezők portálokon, blogokon, fórumokon, közösségi média felületeken található publikus tartalmai adták.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek