Közélet

A magyar borok a világ legjobbjai között

Magasan a legjobbak közt végzett négy magyar bor is az egyik legnagyobb nemzetközi borversenyen.

A Decanter World Wine Awards rangos nemzetközi versenyén a világ legjobb borai mérkőznek meg. Négy magyar bor is kiemelkedő helyezést ért el - írja a Magyar Nemzet.

A rangos nemzetközi versenyen 98 pontot kapott a tokaji Patricius Borház 2017-es hatputtonyos aszúja. Egy-egy ponttal a Patricius nyomában végzett a Grand Tokaj két bora is: a 2014-es ötputtonyos aszúja, és a 2013-as Eszenciája. Szintén 97 ponttal a világ élvonalában van a Juliet Victor 2017-es hatputtonyos aszúja.

Fotó: ESZTER BALAZS / AFP

Molnár Péter, a Patricius Borház birtokigazgatója, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke a portálnak elmondta: a Decanter a legnagyobb nemzetközi megméretések egyike, mintegy 18 ezer bort neveztek idén a világ minden tájáról.

A magyar borászat, ezen belül is a Tokaj-Hegyalján készült borok kiváló minőségét mutatja, hogy a 18 ezer mintából négy magyar bor is platina érmet nyert, ezzel bekerült a világ kétszáz legjobb bora közé.

A Patricius 2017-es hatputtonyos aszúja 98 pontot ért el, ezzel a tizennégy legjobb bor közé választották a bírálók. A verseny teljes mértékben független, a bírálóbizottságok vakkóstolást követően minősítették a különféle borokat.

Az újabb nemzetközi elismerésnek köszönhetően tovább nőhet a minőségi magyar borok iránti érdeklődés, és a Tokaji borvidék népszerűsége. 

 

 

Molnár Péter hozzátette:

az elmúlt években is számos nemzetközi megméretésen értek el komoly eredményt a magyar borok.

Mindez jól jelzi a hazai borászat harminc éve kezdődött minőségi forradalmának sikerét.

Az idén 54 országból 18 054 mintát neveztek a Decanterre, amelyből – a magyar borokkal együtt – 179 minta nyerte el a platina érmet. A versenyen 635 aranyérmet, 5600 ezüstérmet és több mint nyolcezer bronzérmet osztottak ki a borászat nemzetközileg legelismertebb szereplőit tömörítő bírálóbizottságok.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek