Közélet

Operettünnep az Oroszlános udvarban

A Budavári Palotakoncert 2021 nyarán a legnagyobb slágerekkel ünnepli a visszatérést.

Operettünnep címmel rendezik meg idén a Budavári Palotakoncertet, a Budapesti Operettszínház gálaműsorát, amelyen Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss és Kacsóh Pongrác ismert dalai is elhangzanak július 23-án és 24-én az Oroszlános udvarban. A Budavári Palotakoncert 2021 nyarán a legnagyobb slágerekkel ünnepli a visszatérést - írják a szervezők a távirati irodához eljuttatott közlésükben. A zenés színház hagyományos nyári rendezvénye kilencedik alkalommal várja az operett műfaját kedvelőket.

Fotó: Róka László

A magyar operett tradicionális és modern elemei is megelevenednek a színpadon.

A hangzásról és látványról a Budapesti Operettszínház művészei, szimfonikus zenekara, balett- és énekkara, valamint sztárszólistái és fiatal művészei, magas színvonalú színpad-, hang- és fénytechnika gondoskodik - áll a közleményben.

Az idei program az Operettünnep címet kapta, hiszen az újratalálkozást ünnepelni gyűlnek össze művészek és a közönség, a legnagyobb operettslágerekkel. A legtöbb dal Kálmán Imrétől hangzik el, a Marica grófnőből, a Csárdáskirálynőből, A cirkuszhercegnőből és A bajadérból.

Budapesti Operettszínház Budavári Palotakoncert
Kapcsolódó cikkek