A turizmusért felelős francia államtitkár szerint a nyári szezont megmentette a belföldi turizmus a koronavírus-járvány ellenére.

Úgy vélem, hogy megmentettük a nyarat a nem egyszerű helyzet ellenére, amelynek oka a koronavírus-járványnak a nagyon fertőző delta variáns miatti berobbanása

— mondta szerdán Jean-Baptiste Lemoyne az LCI francia hírtelevízióban. 

A nagyon korán bevezetett korlátozó intézkedéseknek és a Covid-igazolásnak köszönhetően sikerült végigcsinálni a nyári szezont

— tette hozzá.

Fotó: Shutterstock

Tájékoztatása szerint a nyaraló franciák 85 százaléka a hazájában töltötte a szabadságát, míg a járványt megelőzően, 2019 nyarán 75 százalékos volt ez az arány. Az államtitkár elmondta, hogy a kempingek és a panziók nagyon jól teljesítettek, 10 százalékkal megdöntötték a 2019-es év júliusi rekordjait.

A tengerpart és a hegyek a biztos értékek

az államtitkár megfogalmazása szerint. A Pireneusokban például 24 százalékkal emelkedett a nyaralók száma, amit az államtitkár külön sikernek tart egy olyan téli szezont után, amikor is a sífelvonók nem nyithattak ki a járványveszély miatt.
Jean-Baptiste Lemoyne bízik az utószezonban is, miután

lassanként beindulnak a rendezvények, ami nagyon fontos Párizs számára,

illetve idén ősszel már lehetőség nyílik az idősebb korosztály csoportos utazásaira, amelyeket tavaly le kellett mondaniuk.