Néhol nagy mennyiségű eső is hullhat és többfelé 20 Celsius-fok alatt maradnak a maximumok — derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Fotó: Shutterstock

Pénteken az ország nagy részén gomolyfelhők zavarják a napsütést, amelyekből záporok, néhol zivatarok alakulnak ki, nagyobb számban az északkeleti megyékben. A leghidegebb órákban általában 10-15 fok lesz, de a derültebb, szélcsendes északi völgyekben egy-két fokkal hidegebb is lehet. Napközben általában 16-22 fokig melegszik a levegő, a tartósabban felhős, csapadékos keleti tájakon lesz a hűvösebb.

Szombaton dél, délkelet felől pedig egyre vastagabb, összefüggőbb felhőzet érkezik. 

Északnyugaton szórványosan valószínű záporeső, helyenként zivatar, délen és keleten több helyen várható eső, zápor.

Néhol nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. A szél többnyire mérsékelt marad, csupán zivatar környezetében lehetnek erős széllökések. A délutáni órákra általában 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő, de a tartósabban felhős, csapadékos délkeleti tájakon ennél pár fokkal hűvösebb marad az idő.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett kezdetben a Tiszántúlon még több helyen valószínű eső, zápor, napközben szórványosan alakulnak ki záporok, néhol zivatar is. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 13, a csúcshőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között várható.