Roberts Giuffre korábban a médiában beszámolt arról, hogy kényszer alatt le kellett feküdnie András yorki herceggel, most pedig New Yorkban már bírósághoz is fordult az ügyével – írja az Axios.

Giuffre a manhattani kerületi bírósághoz benyújtott keresetben azt állítja, hogy 

háromszor szexuális bántalmazáson esett át, miután közel két évtizeddel ezelőtt „szexuális célból kölcsönadták” őt a hercegnek. 

Fotó: JOHN THYS / AFP

A per szövege szerint

Ghislaine Maxwell – Jeffrey Epstein korábbi élettársának – londoni lakásán, Epstein manhattani kastélyában és a Virgin-szigeteken található privát szigetén is le kellett feküdnie az akkor még 17 éves nőnek a herceggel.

Giuffre korábban állította, hogy Maxwell tizenéves lányok tucatjait szállította Epsteinnek, majd Maxwell és Epstein közvetítésén keresztül kellett neki többször is lefeküdnie a herceggel. Tanúvallomása szerint Epstein szexuális szolgáltatásokra kényszerítette Giuffrét két befolyásos demokrata párti politikussal is. 

Kiderült, hogy az üzletember két magánszigetet használt, ahol csaknem két évtizeden át csempészett és erőszakolt meg lányokat. 

A  Epstein elleni vádirat szerint a 12 és 17 év közötti lányok elleni bűncselekményeket 2001 és 2018 között követték el a Virgin-szigetekhez tartozó Kis Szent Jakab-szigeten, amely Epstein magánbirtoka volt. A dokumentum szerint a férfi a szomszédos Nagy Szent Jakab-szigetet azért vásárolta meg, hogy senki se láthasson be magánbirtokára, ahol a bűncselekményeket elkövették.

Roberts Giuffre állítja, hogy 15 éves volt, amikor Maxwell arra készítette fel, hogy Epstein masszőze legyen, és elmagyarázta neki, hogyan tegyen a kedvére. Jeffrey Epstein korábbi barátnőjét már letartoztatta a rendőrség, Epsteint pedig 2019 augusztusában felakasztva találták meg a börtöncellájában.

András herceget felelősségre vonom azért, amit velem tett (...) Anyaként és feleségként a családom áll az első helyen és tudom, hogy a per miatt támadásoknak leszek kitéve

– mondta Giuffre.