Közélet

Szombaton folytatják a sztrájkot a német vasutasok

A korábbi munkabeszüntetés nem hozott eredményt, újra próbálkoznak a mozdonyvezetők, akik hétvégén csak a teherforgalmat, hétfőtől azonban már a személyforgalmat is leállítják.

Szombaton délután 5 órától folytatódik a német vasúti dolgozók sztrájkja, ami először csak a tehervonatokat, aztán hétfő hajnali 2 órakor már a személyvonatok utasait is érinti – közölte Claus Weselsky, a dolgozókat képviselő szakszervezet vezetője a Reuters információi szerint.

Fotó: Sebastian Kahnert / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Ez augusztusban már a második munkabeszüntetés a szakszervezet részéről, mely a hónap 10. és 13. napja között egyszer már élt a sztrájk eszközével, ám nem tudott megállapodni az állami Deutsche Bahn-nal. A most bejelentett sztrájk augusztus 25-ig tart.

A szakszervezet 3,2 százalékos béremelést és egyszeri fejenként 600 eurós koronavírus-bónuszt követel a dolgozóknak. A vasúttársaság a hónap korábbi részében azt mondta, ajánlatuk nagyon közel áll a követelésekhez.

A mozdonyvezetők nem fognak tétovázni, hogy a jövőben a személyforgalmat érintő sztrájkokat is kiterjesszék a forgalmas hétvégékre.

sztrájk gdl szakszervezet Deutsche Bahn
Kapcsolódó cikkek