Közélet

Több mint 700 ezer forintot fizettek egy szelet romlott tortáért

A negyvenéves tortaszeletért ádáz küzdelem bontakozott ki, amit végül egy interneten licitáló közel-keleti vásárló nyert meg. Az eredeti tulajdonos a királynő személyzetéhez tartozott, de ő már több mint 10 éve megvált a süteménytől.

Egy nagy-britanniai aukción Károly brit herceg és Diana hercegnő 40 éves esküvői tortájából került egy szelet kalapács alá, amiért valaki 1850 fontot vagyis 774 ezer forintot fizetett.

Fotó: AFP PHOTO / Dominic Winter Auctioneers

A fentebb látható hatalmas marcipánalapot borító fehér bevonaton az arany, vörös, kék és ezüst színű királyi címer látható. A tortaszelet tulajdonosa Moya Smith, a királynő Clarence House-i cseléde volt, aki alufóliába csomagolva, egy süteményeknek szánt régi fémdobozkában őrizte meg a különleges desszertet.

A dobozon Károly herceg és Diana hercegnő neve mellett az esküvő dátuma, 1981. július 29. olvasható, valamint az, hogy óvatosan kell vele bánni. A tortaszeletet 2008-ban Smith eladta egy gyűjtőnek, aki most ismét árverésre bocsátotta azt.

A királyi tortaszelet leütési árát eredetileg 300-500 font közé becsülték. A gloucestershire-i Dominic Winter Auctioneers szerdai aukcióján azonban ádáz licitharc bontakozott ki az édességért, amelyet végül egy interneten licitáló közel-keleti vásárló szerzett meg.

Károly herceg aukció Diana hercegnő királyi család élelmiszer hulladék
Kapcsolódó cikkek