Tamás Zoltán János, az utazást szervező Volmer-Tours Kft. ügyvezetője megerősítette azt az információját, hogy az autóbuszt a Tamás-busz Kft.-től bérelték, amelynek szintén ő a cégvezetője.

Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Elmondta, hogy három különböző biztosítótársaságnál rendelkeznek biztosítással, de a hivatalos vizsgálatra hivatkozva azt nem közölte, hogy melyek ezek. Tamás Zoltán János részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak és együttérzéséről biztosította a baleset valamennyi sérültjét. Elmondta, hogy vasárnap — miután értesült a balesetről — azonnal a helyszínre sietett, ahol a hatóságok munkáját segítette.

A Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállító autóbusz vasárnap hajnalban az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyánnál durrdefektet kapott, átszakította a szalagkorlátot és egy felüljáró pillérének ütközött.

A balesetben nyolcan életüket vesztették, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek meg. A buszon 56-an utaztak, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba. Siófokon egy sérültet kezelnek életveszélyes állapotban, további két ember szorul még ápolásra, nyolcat pedig hazaengedtek. A székesfehérvári kórházból 17 sérültet hazaengedtek, további kettőt azonban bordatöréssel, egyet pedig combnyaktöréssel kezelnek.

Az Útinform jelentése szerint a baleset térségében a 69-es km-nél megszűnt a sávzárás, azonban 3 km-es a torlódásra, és 25 perces időveszteségre kell készülni.