Új műsorstruktúrával, új műsorokkal és megújult látvánnyal jelentkezik szeptember 13-tól a Hír TV, miután a Karc FM is a televízió Angol utcai épületébe költözik – derül ki Gajdics Ottó, a Hír TV tartalmi igazgatójának a Médiapiac részére adott interjújából.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Köszönhetően a két média közös helyszínének, a Karc FM legnépszerűbb műsora, a Paláver a jövőben mind a két helyen elérhető lesz: a műsor fél órával korábban, délután fél 4-től kezdődik a Hír TV-n, majd 4-től 5-ig mind a két helyen elérhető lesz, míg 5-től 6-ig a Karc FM-en követhető.

A Hír TV több műsora ezentúl a Karc FM-en lesz elérhető, a televízió műsorstruktúrája a változásokat követően egyszerűbb és követhetőbb lesz, új műsorok is jönnek, amelyek oldottan, lazán, de a nemzeti-konzervatív értékrend mentén készülnek majd.

A tervek szerint a televízió vitaműsora, a Csörte feszültebb, izgalmasabb és pörgősebb lesz, továbbá olyan meghívottak fognak szerepelni, akik között nyilvánvaló a nézetkülönbség. A megszólalók azonos időkeret felett rendelkezhetnek majd a műsorban, amitől a közéleti viták színvonalának emelkedését is várják. A műsorban a korábbi ötfős csapat helyett egy az egy ellen vitatkoznak majd politikusok, amit elemzők értékelése követ.

Marad a Sajtóklub és a Bayer Show és érkezik egy új műsor, a Vezércikk, amely hétfő kivételével mindennap jelentkezik, és a jobboldali értelmiség és médiavilág legjobban szeretett, ikonikus figuráit vonultatja majd fel, emellett pedig bemutatja a lapok készítésének folyamatát is, mivel vidéki és budapesti szerkesztőségeket is fel fognak hívni a műsorban.

Este 7 órától a Magyarország Élőbent a Napi Aktuális váltja, ami továbbra is hírháttér típusú adás lesz, de az eddiginél több látványelemmel. Az újonnan érkező Radar izgalmas riportokat kíván közölni, a délelőtti műsorsávban pedig Mozaik címmel jókedvű, informatív magazinműsor készül a tervek szerint.

Összevonják a Troll és a Keménymag című műsorokat, az új adás címe Troll – A keménymag szájkosár nélkül lesz. Vasárnap este 7-től szintén új műsor jelentkezik, a Magánterület közkedvelt politikusok, színészek, sportolók és közéleti szereplők egy napját követi, akik kivétel nélkül nők lesznek.

Szombat délután StartStop címen mobilitási műsor, a Bayer Zsolt vezetésével nemrég indult Szélesvásznú történelem, este pedig a Svenk című filmes magazinműsor jelentkezik. A tervek szerint a Híradó is megújul.

Gajdics Ottó elmondta azt is, hogy a rádió és a televízió fúziójának célja a szinergiák kihasználása, hogy minél több eszközön elérhetők legyenek az ezeken a helyeken készülő tartalmak.