Németország vasárnaptól COVID-19 magas kockázatú területté minősíti Ausztriát – közölte Jens Spahn német egészségügyi miniszter, derül ki a Reuters tudósításából. A besorolás azt jelenti, hogy

az Ausztriából utazóknak Németországba érkezésükkor karanténba kell vonulniuk, kivéve, ha már beoltották őket vagy meggyógyultak a fertőzésből.

Százezer halottra számítanak Németországban

Rosszabb helyzetből fut neki Németország a koronavírus-járvány negyedik hullámának, mint a korábbiaknak

Ausztriában ugyanis a napi fertőzések rekordszintre emelkedtek. Amint arról mi is beszámoltunk, a karantén bevezetése már korábban is felmerült, de a Reuters tájékoztatása szerint vasárnap várható a döntés arról, hogy karantént rendelnek el a koronavírus ellen nem védett emberek számára – mondta Alexander Schallenberg osztrák kancellár pénteken.

Napokon belül karantén jöhet az oltatlanoknak Ausztriában

Ausztriát napok választhatják el attól, hogy a koronavírus ellen nem teljesen védett állampolgárainak karantént rendeljen el.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a zárlat mikor lép életbe, de a fertőzési hullám által leginkább sújtott két tartomány, Felső-Ausztria és Salzburg közölte, hogy hétfőn bevezetik magukra nézve az intézkedést.

A kép illusztrációFotó: Pawel Supernak

 

Sok osztrák szkeptikus az oltásokkal kapcsolatban, Ausztria 65 százalékos beoltottsága az egyik legalacsonyabb Nyugat-Európában. Az osztrák kancellár azt mondja, 

már vasárnap elrendelhetik a be nem oltottak országos karanténját.

El akarja kerülni, hogy a teljes lakosságra vonatkozó ilyen korlátozások megismétlődjenek. Hozzátette:

Olyanok a fejlemények, hogy nem tartom ésszerűnek, hogy várjunk ... Most fogjuk megtenni ezt a lépést, és azt kívánom, hogy vasárnap tegyük meg ezt a lépést országosan, mind a kilenc tartományra vonatkozóan.