Meglepő emailt kapott lapunk egyik olvasója, akit az évekkel ezelőtt Magyarországról botrányos körülmények között kivonult közösségi utasszállító cég, az Uber keresett meg fiókja állapota miatt. Értelemszerűen Ubert – annak ellenére, hogy bizonyos zárt közösségi csoportokban még továbbra is létezik a szolgáltatás – hivatalosan már öt éve nem lehet rendelni. 

Ennek ellenére a napokban érkezett üzenet, melyben a vállalat afelől érdeklődött olvasónknál, hogy régóta nem használta Uber-fiókját és szeretné-e még használni a továbbiakban. A magyar nyelvű szöveg feltehetően automatikusan ugorhatott fel többeknél is. 

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A levélben arról is tájékoztatják az embereket, hogy a biztonságuk érdekében a fiókot az Uber-adataikkal együtt 30 nap múlva törlik, ha meg szeretnék őrizni azt, akkor be kell jelentkezniük az alkalmazásba, vagy pedig a honlapon. 

A cég a „köszönjük, hogy része vagy az Uber-közösségnek! Reméljük, hogy hamarosan újra utazol velünk” felkiáltással köszön el a levél végén, 

amely felidézve az Uber hangos kivonulását, sok kérdőjelet vethet fel az emberben. A cég körül ráadásul amúgy is zajlanak az utóbbi időben az események. 

Az Uber egyébként 2016 nyarán így búcsúzott magyar ügyfeleitől: 

Nagyon szomorú számunkra a mai nap. Még mi sem hisszük el, de ideiglenesen búcsúznunk kell. Sajnálattal tájékoztatunk Titeket, hogy az Uber 2016. július 24-én felfüggeszti UberX szolgáltatását Magyarországon. 

A cég akkor körlevelében okként az Ubert ellehetetlenítő szabályozást nevezte meg, amely értelmében az Uber 1200 autóspartnerének bevonhatják a jogosítványát és autójának rendszámát.