Meglepő, a katonai céloktól kissé távoleső, de azért igencsak fontos feladatra várja a jelentkezőket a Honvédelmi Minisztérium (HM). A kormany.hu weboldalon található felhívás szerint ugyanis a tárca nyílt pályázatot hirdetett a hévizi Egészségügyi Központ melegital automata üzemeltetésére. 

A pályázati adatokból kiderül, hogy pontosan hol kell létesíteni az automatát, amelynek nem lesz sok helye, a leirat szerint ugyanis a bérbe adható részterület összesen 1 négyzetméter. 

A felhívásban kikötik, hogy melegital automatát kell üzemeltetni ezen a kis területen, zárójelben még hozzátették, hogy miket kell tudnia a gépnek: 

azaz kávét, capuccinót, teát és kakaót mindenképp biztosítani kell majd a nyertes pályázóknak. 

Fotó: Shutterstock

A kiíró felhívja a pályázók figyelmét, hogy a pályázati eljáráson való részvétel feltétele a teljes pályázati felhívás átvétele és a helyszíni szemlén való részvétel személyesen, illetve meghatalmazás útján. 

A pályázat benyújtásának határideje január 28-a, 9 óra, míg a helyszíni bejárásra január 4-én és 17-én 11 órakor van lehetőség. A nyertes pályázó egyébként jó üzletet köthet, hiszen márciustól két évre kapja meg az üzemeltetés lehetőségét. 

Hévízen egyébként nem ez az egyetlen jó lehetőség pályázni. A HM egy héttel korábban egy másik felhívást is közzétett, ezen ugyanoda, az Egészségügyi Központba büfé üzemeltetőt keresnek. Ha valaki arra szeretne jelentkezni, az január 25-ig teheti ezt meg. 

Ez utóbbinál még egy fontos kikötés van a helyszíni szemléket és a határidőket leszámítva: a büfének az intézmény profiljához kell illeszkednie. Hogy ez pontosan mit takar, az nem derült ki a pályázati felhívásból.