Terrorizmus, 4 rendebeli gyilkosság, 7 gyilkossági kísérlet és fegyvertartás bűncselekmény céljából lehetnek a vádak a michigani középiskolában lövöldöző, 15 éves, másodikos Ethan Crumbley ellen, aki felnőttként vonnak majd felelősségre – tudta meg a Reuters.

A michigani Oxfordban történt lövöldözésben négyen meghaltak és heten megsebesültek, miután a fiatalember tüzet nyitott kedden. Ez volt az idei év legtöbb áldozatot követelő iskolai lövöldözése az Egyesült Államokban, aminek következtében újra a magasba csaphatnak a fegyvertartásról szóló viták lángjai.

Fotó: JEFF KOWALSKY / AFP

Az ügyészség szerint még további vádak is érkezhetnek a gyilkos ellen, aki letartóztatása során nem tanúsított ellenállást.

Időközben 50 ezren írták alá azt a petíciót, mely szerint az iskola stadionját az egyik áldozat, a támadót lefegyverezni próbáló, az iskola futballcsapatában játszó Tate Myre nevére kellene átnevezni.

A helyi seriff szerint nyilvánvaló, hogy az elkövető ölni akart, hiszen fejre és mellkasra célzott, közvetlen közelről. A gyilkos nem beszél a rendőröknek, pár írását azonban sikerült megszereznie a hatóságoknak, amiből kiderülhet a motivációja is. Michigan államban nincs halálbüntetés.