Svájc a világ egyik leggazdagabb, de egyben legdrágább országa is. Fővárosában, Zürichben éppen ezért nem egyszerű megoldani a lakhatást. Ezt a problémát érzi a bőrén az a 27 éves nő, aki úgy próbálja meg csökkenteni lakásának költségeit, hogy albérletként kínálja erkélyét – írja a The Sun.

A hirdetés szerint az albérletből csodás kilátás nyílik a csillagos égre. Ám mindent nem egy szobából tudja megtenni a potenciális bérlő, hanem egy kétszemélyes sátorból, amit Sandra kínál lakása erkélyén. Mindezt 500 svájci frankért, azaz jelenlegi árfolyam mintegy 173 ezer forintért.

A bérleti díjjal együtt jár a lakás konyhájának, fürdőszobájának és nappalijának használata.

Azért jutott eszembe az ötlet, hogy csökkentsem egy kicsit a lakbéremet. Zürich ezen részén nagyon nehéz lakást találni, és az is horrorisztikus bérleti díjért

– mondta Sandra. Hozzátette: már több lehetséges bérlő is jelentkezett, főként diákok.

Nehezíti Szandra dolgát, hogy tél van, így úgy számol, hogy tavaszig valószínűleg senki nem költözik be.

Az erkély kiadása jogi aggályokat is felvethet. Egy helyi ügyvéd szerint nem olyan egyszerűen egy sátras erkélyként lakóhelyként kiadni, bár elvileg nem ütközik törvénybe. A svájci törvények szerint biztosítani kell a világítást, valamint gondoskodni kell a zaj- és tűzvédelemről is.