A héten is folytatódik a hétvégén tapasztalt viharos, szeles időjárás, az északi megyékben havazás is várható.

Kedden eleinte erősen felhős lesz az ég, kisebb szitálás, esetleg havas eső is előfordul; majd északnyugat felől csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kisüt a nap. Estétől aztán újabb felhősödés valószínű, és késő estétől északnyugaton, északon havazás kezdődik. Az északnyugati szél megerősödik. 2–7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán hajnalban, a délnyugati területeket leszámítva, többfelé várható havazás, havas eső. Főleg a Tiszántúlon lehet pár centiméter vizes hóréteg. Ezt követően az erős, olykor viharos szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap, és már csak futó zápor fordulhat elő. 3 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Fotó: Shutterstock

Csütörtökön eleinte változóan, majd délután erősen felhős lesz az ég, és főleg északon fordulhat elő zápor, hózápor. Reggel gyengén fagyhat, délután +6, +7 fok lesz. Estére mérséklődik az erős északnyugati szél.

Pénteken és szombaton változóan felhős időre van kilátás, elszórtan fordul elő zápor. Pénteken a délnyugati, szombaton az északnyugati szél erősödhet meg. Egyébként 5–10 fokos, enyhe idő várható.

Mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyeket megterheli az időjárás. 

A fejfájás, migrén mellett megnyúlhat a reflexidő, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet, emiatt a közlekedésben részt vevőktől fokozott figyelem szükséges. A szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok is gyakrabban jelentkezhetnek. Ingerlékenyebbé is válhatunk – írja az orvosmeteorológia.