Enyhe időjárás várható január utolsó hetében a Köpönyeg.hu szerint.

Kedden északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csak elszórtan fordulhat elő kisebb vegyes csapadék. A nyugatias szél gyenge marad. -5 és +6 fok között változik a hőmérséklet. A legenyhébb idő északnyugaton lesz.

Szerdán délelőtt még erősen felhős lesz az ég, keleten sűrű ködfoltok is lehetnek. A Tiszántúlon hószállingózás kialakulhat. Délután aztán északnyugat felől csökken, szakadozik a felhőzet. 0 és +6 fok közé enyhül a levegő.

Csütörtökön délnyugaton várható a legtöbb napsütés, északkelet felé haladva egyre vastagabb lesz a felhőzet. Északkeleten kisebb havazás, havas eső előfordulhat. Általában +2 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk, de északkeleten még mindig csak nulla fok körül alakul a hőmérséklet.

Fotó: Shutterstock

Pénteken változóan felhős lesz az ég, emellett főleg délnyugaton, nyugaton várható napsütés. Elszórtan kialakulhat kisebb vegyes csapadék. Az északnyugati szél megerősödik. A maximum +6 fok körül valószínű.

Szombaton napközben beborul az ég, és egyre többfelé várható kisebb eső, szitálás; északon, északkeleten havas eső, hó is lehet. +4, +5°C körül valószínű a csúcsérték.

A hazánk fölé több fokkal hűvösebb levegő áramlik, hidegfront jellegű változás várható. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le – írja az orvosmeteorológia.