Vasárnap északkeleten és nyugaton is megnövekszik a felhőzet– írja a köpönyeg. Északkeleten elszórtan hózáporok lehetnek, míg nyugaton havazás, havas eső várható. A középső tájakon ugyanakkor csapadékmentes, napos idő várható. Már csak élénk lesz az északnyugati szél. Reggel -6, délután +1 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőn az ország nagy részén sok napsütésre, kevés fátyolfelhőre számíthatunk. Csak az Alpokalján lesznek felhősebb tájak, itt esetleg hószállingózás is lehet. Reggel -13 és -5 fok között, délután 0°C körül alakul a hőmérséklet.

Kedden északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan előfordulhat hószállingózás, szitálás, akár ónos szitálás. Keleten egész nap fagyni fog, nyugaton +2, +3 fok is lehet. Az északnyugati szél megélénkül.

Fotó: Shutterstock

Szerdán rétegfelhős, borongós időre számíthatunk, főleg keleten tartós ködfoltok is kialakulhatnak. Keleten elszórtan szállingózhat a hó, illetve ónos szitálás is lehet. Nyugaton kisebb folyékony halmazállapotú csapadék lehet. 

+1 és +6 fok közé enyhül a levegő. 

Élénk marad az északnyugati szél.

Fotó: Shutterstock

Csütörtökön délnyugaton változóan felhős, napos idő valószínű, de máshol északnyugat felől gyakran lesz felhős az ég. Kisebb vegyes csapadék kialakulhat. A szél délnyugatira fordul és megélénkül. +5 fok köré erősödik a nappali felmelegedés – de északkeleten még mindig lehetnek 0 fok körüli területek.

Pénteken erősen felhős idő várható, elszórtan kisebb csapadékkal. Az északnyugati szél megerősödik, +5, +6 fok körüli értékeket mérhetünk.