A Fővárosi Ítélőtábla jogellenesnek nyilvánította a január 31-ei pedagógussztrájkot – írta meg a Magyar Nemzet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) korábban arra kérte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét és a Pedagógusok Szakszervezetét, hogy jogerős bírósági döntés hiányában halasszák el a sztrájkot, ám mégis megtartották.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú bírósági végzést, és jogellenesnek nyilvánította a január 31-én tartott pedagógussztrájkot. Információk szerint a másodfokú bíróság a döntését egyebek mellett azzal indokolta, hogy a felek nem tudtak időben megállapodni az elégséges szolgáltatás mértékében, emellett jogerős bírósági döntés szem született január 31-ére.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) január 28-án délután jelentette be, hogy a bíróság első fokon nekik adott igazat a még elégséges szolgáltatás ügyében, tehát kimondta végzésében, hogy jogszerű lesz az általuk benyújtott szabályok szerint a hétfői sztrájk. Erre reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miszerint a fellebbezési idő miatt már biztos, hogy nem lehet törvényes a hétfői pedagógussztrájk, emiatt arra kérte a két szervezetet, hogy halasszák el azt, és várják meg a jogerős bírósági ítéletet.