Ausztria március 5-ig feloldja a koronavírus miatt érvényben lévő korlátozások nagy részét: többek között eltörlik a bárok és éttermek éjféli záróráját, és újból megnyitják az éjszakai szórakozóhelyeket is – közölte Karl Nehammer kancellár szerdán – írja a Reuters.

Még a múlt héten jelentette be a német kancellár, hogy az oltatlanok negatív teszteredmény birtokában ismét látogathatják az éttermeket és a nem létfontosságú termékeket árusító üzleteket. Szerdán Nehammer sajtótájékoztató keretében erősítette meg, hogy a negatív teszteredmény, a fertőzöttségen való átesést vagy az oltást igazoló dokumentum szükségességét is eltörlik, tekintettel a csökkenő fertőzésszámra és a kedvező kórházi helyzetre.

Fotó: Shutterstock

Az első enyhítő intézkedések már szombattól érvénybe lépnek – írja az Orf. Minden olyan tevékenység, amely jelenleg a 2G-szabály alá esik 3G-szabályra vált át, így például az étterembe való belépéshez továbbra is tesztre van szükség. Bécs bejelentette, hogy egyelőre megtartják a 2G-szabályozást. Az intézkedések végleges feloldásáig a kijárási tilalom változatlanul éjfélig lesz érvényes.

Februártól kötelező a koronavírus elleni oltás Ausztriában

A bécsi parlament csütörtökön elfogadta a minden felnőtt Covid–19 elleni védőoltás kötelezettségéről szóló törvényt.