Hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a hírt Anglia legrégebbi kocsmájának tulajdonosa, hogy bezár – írja a BBC. A Londontól 31 kilométerre, északra található St. Albans városában található Ye Olde Fighting Cocks 793 óta működött. Nemcsak Angliából, de világ minden tájáról özönlöttek az emberek a nevű kultikus ivóba.

Fotó: Facebook/YeOldeFightingCocks

A hely tulajdonosa, Christo Tofalli azt írta a közösségi oldalon: mindent megpróbált, hogy nyitva tartsa a kocskmát a szokott formában, és bár „összetörik a szíve”, ám a bérleti díjak és az egyéb járulékos költségek olyan szinten emelkedtek, ami mellett már nem tudja működtetni a pubot, továbbá a koronavírus-járvány miatti bezárások, majd a rövidített nyitvatartás sem segített a helyzeten.

Némi vigaszt nyújthat, hogy a pub nem lesz teljesen az enyészeté, mivel egy másik formában ugyan, de mégis kinyit majd. Toffali jelenleg a azzal a Mitchells & Butlers sörfőzdével tárgyal, melynek anyacége majdnem 2000 kocsmát, bárt és éttermet üzemeltet szerte Nagy-Britanniában.

„Mindannyian a legjobb lehetőségeket keressük eme történelmi kocsma számára. Bár új tulajdonosokkal nyílik újra, reméljük, hogy a lelke azért megmarad” – írta Tofalli a bejegyzésben.

Az M&B is megerősítette a BBC-nek, hogy nem tervezi végleg bezárni a kocsmát, rendezi az ügyeit, és egy jövőbeni időpontban újranyitja az Abbey Mill Lane-en található helyszínt.