Ottawában arra utasították a kamionosokat, hogy hagyják abba a dudálást a városban – írja a BBC. Kanadában a teherautókürtök hangos és folyamatos használata az oltás elleni kiállás egyik állandó eszköze lett. Hugh McLean bíró most azonban elrendelte, hogy hallgattassák el azokat a következő 10 napra.

A portál beszámolója szerint a 

körülbelül 400-500 kamionos zajos dudálása haragot váltott ki a helyiek és az üzlettulajdonosok körében. 

A Freedom Convoy tiltakozás több városra is kiterjedt, többek között azért, mert a kamionosokat kötelezően be kell oltani az Egyesült Államok határának átlépéséhez. 

Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Jason Franson

Hétfőn Ottawa polgármestere nyílt levelet írt Justin Trudeau miniszterelnöknek, amelyben 1800 rendfenntartó tiszt sürgős bevetését kérte az 

agresszív és gyűlölködő megszállás miatt

Az emberek félelemben és rémületben élnek – és most kilenc napja folyamatosan ki vannak téve a nagy teherautók folyamatos dudálásának, ami a pszichológiai háborúval egyenértékű

 – közölte Jim Watson polgármester. 

Kanada fővárosában már napok óta tüntető jelszavaktól és kamionkürtöktől hangosak az utcák. A járvány miatt bevezetett egészségügyi rendelkezések, köztük a kötelező oltás ellen tiltakozó kamionsofőrök és szimpatizánsaik hangulatát tovább fűtötte a hír, miszerint Justin Trudeau kanadai miniszterelnök Covid–19-tesztje pozitív lett. A miniszterelnök elítélte a tiltakozók magatartását, és kijelentette, hogy nem hajlandó találkozni a gyűlöletkeltő és tudományellenes nézeteket valló emberekkel.