Az erős szél hatására kisüt a nap a hétvégén – írja a Köpönyeg.

A melegfrontra érzékenyek szervezetét terhelheti az időjárás. 

Ez elsősorban fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben, koncentrációban is valamilyen szintű csökkenés tapasztalható a munkában, valamint a járművezetésben egyaránt – figyelmeztet az orvosmeteorológia.

Szombaton hajnalban még elszórtan előfordul kisebb eső, zápor, majd északnyugat felől csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Reggel nulla fok körül, délután 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél.

Vasárnap délelőtt még változóan felhős lesz az ég, főleg délen pár órás napsütéssel, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Kisebb eső, a hegyekben havas eső csak az esti óráktól fordul elő. 5 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Fotó: Shutterstock

Hétfőn délig még erősen felhős lesz az ég, és szórványosan várható eső, zápor. Délután csökken a felhőzet, már csak futó zápor fordul elő. Egyre többfelé süt ki a nap. Az északnyugati szél viharossá fokozódhat. Nem lesz változás a hőmérsékletben: marad az 5–10 fokos maximum.

Kedden a sok napsütést követően északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, délután elszórtan fordul elő zápor. Erős marad az északnyugati légmozgás. 4–9 fok lesz.

Szerdán többórás napsütésre, kora tavaszias időre van kilátás. Csapadék nem lesz. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 9–14 fokot.