Napsütéses, igazi tavaszias időjárás várható a napokban a Köpönyeg szerint.

Okkludálódó front vonul át felettünk, emiatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.

Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás 

– írja az orvosmeteorológia.

Fotó: Shutterstock

Csütörtökön többórás napsütésre számíthatunk, melyet csak a délután nyugat felől megnövekvő fátyolfelhők zavarhatnak. Eső nem lesz. Hajnalban a Tiszántúlon köd képződik, mely a délelőtt folyamán feloszlik. A déli, délkeleti szél néha megélénkül. 11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken a napos reggelt követően északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és délnyugaton, valamint északkeleten lehet szórványosan csapadék, mely lehet eső, havas eső, a magasabban fekvő tájakon hózápor. Az északnyugati szél megerősödik. 7-12 fok várható.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás, délen és keleten a több felhővel. Csapadék nem lesz. Az északi szél élénk marad. A maximum 5-11 fok között valószínű.

Vasárnap és hétfő délen gyakran lesz erősen felhős az ég, itt kisebb eső, havas eső, a Mecsekben havazás is előfordulhat. Az ország északi felén sok napsütés várható. Az élénk északkeleti szél hidegebb levegőt hoz: visszatérnek a reggeli fagyok, és délutánonként is csak 5-7 fok ígérkezik.