Sean Penn Ukrajnában forgat dokumentumfilmet az orosz invázióról – írta a Variety. Az Oscar-díjas színész csütörtökön jelent meg egy sajtótájékoztatón az ukrán fővárosban, Kijevben, ahol kormányzati tisztviselőket hallgatott meg a válságról. A dokumentumfilm a Vice Studios produkciója a Vice World News és az Endeavor Content együttműködésével készül.

Penn legutóbb 2021 novemberében járt Ukrajnában, és az ország katonáinál tett látogatással kezdte meg a dokumentumfilmjének előkészületeit. 

Fotó: AFP

Penn meglátogatta az elnöki hivatalt, és beszélt Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettessel, valamint helyi újságírókkal és az ukrán hadsereg tagjaival, miután a múlt héten Ukrajnába érkezett – írta a Newsweek. Az elnöki hivatal az ukrán nagykövetségen keresztül közleményt adott ki, amelyben méltatta az Oscar-díjas színészt és filmrendezőt:

A rendező külön azért jött Kijevbe, hogy megörökítse mindazokat az eseményeket, amelyek jelenleg Ukrajnában történnek, és hogy elmondja a világnak az igazságot az országunk elleni orosz invázióról

 – áll a közlemény fordításában.