Nyomoznak a kolumbiai hatóságok Taylor Hawkins, a Foo Fighters amerikai rockegyüttes dobosa halála ügyében, miután egy bogotai szállodában hunyt el – közölte szombaton a főügyészség egyik forrása a Reuters hírügynökségnek.

A zenekar pénteken késő éjjel jelentette be, hogy az ötvenéves Hawkins meghalt, de nem tudatták a halál okát.

"Elkezdődött a zenész halálának megállapító nyomozást, de egyelőre nincs megosztható információnk. A nyomozás előrehaladtával ezt is megtesszük" - közölte a főügyészség egyik forrása, aki nem kapott felhatalmazást beszélni a sajtóval.

Mentőt küldtek a szállodába, miután beérkezett egy segélyhívás amelyen egy férfi mellkasi fájdalmairól számolt be – közölte Bogota egészségügyi osztálya. Hawkins nem reagált az újraélesztésre, és halottnak nyilvánították – tették hozzá.

Az együttes aznap este a kolumbiai főváros melletti Estereo Picnic fesztiválon tervezett fellépni. A fesztivál szervezői közölték, hogy lemondják a dél-amerikai turné hátralévő részét.

Az AFP hírügynökség a mentő kivonulásáról egy videót is megosztott.

"A Foo Fighters családot lesújtotta szeretett Taylor Hawkins tragikus és idő előtti elvesztése" - nyilatkozta a banda a Twitteren. "Zenei lelkülete és fertőző nevetése mindannyiunkkal örökké élni fog."