Vlagyimir Putyin orosz elnök 134 500 hadköteles férfit rendelt szolgálatba az orosz hadseregbe

– írja az Axios.

Főként fiatal: 18 és 27 év közötti férfiakról van szó. A parancs öt héttel azután érkezett, hogy elkezdődött az invázió. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter azt nyilatkozta, hogy az új sorkatonákat nem a legveszélyesebb helyszínekre fogják küldeni, de kérdéses, hogy ez meddig lesz fenntartható, mert nagy szükség van az utánpótlásra. Már most is számtalan esetet jelentettek, hogy fiatal katonák hadifogságba estek Ukrajnába. Putyin a katonai ügyészség vizsgálatát kérte.

Fotó: ALEXANDER NEMENOV

Az oroszok szerint sikeres a „különleges katonai hadművelet”, de Zelenszkij másképp látja. Mindkét oldalon rengeteg az áldozat. Kedden még arról érkeztek hírek, hogy Oroszország radikálisan csökkenti a katonai tevékenységét . Az orosz védelmi minisztérium a múlt héten 1351 saját halottat és 3825 sebesültet közölt, a magas rangú tisztviselője szerint azonban ennek a sokszorosáról van szó, és valójában 7-15 ezer katona vesztette életét eddig a háborúban.

Jövő héten csődbe mehet Oroszország

Ha Moszkva, ajánlata szerint, dollár helyett rubelben fizetné vissza lejáró kötvényeit, az Oroszország külső államcsődjét jelentené.