Fotó: Balogh Zoltán

A szakácsversenynek idén Budapest ad otthont, a képen az izlandi séfet, Sigurjón Bragi Geirssont láthatjuk munka közben a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban rendezett versenyen.

Fotó: Balogh Zoltán

Peter Duransky szlovák séf tüsténkedik. A budapesti európai döntőről a legjobbak a 2023-as lyoni világdöntőbe juthatnak tovább.

Fotó: Balogh Zoltán

A belga csapat szurkolói a budapesti versenyen. 17 ország vesz részt ezen az állomáson, a magyar csapat élén Dalnoki Bence, a Stand Étterem sous chefje áll, segítője a debreceni IKON-ból érkezett Nyikos Patrik commis, míg a coach pozícióját az eddigi legsikeresebb magyar Bocuse d’Or résztvevő, a 2016-os európai győztes Széll Tamás foglalja el. Ezúttal is Szulló Szabina a magyar csapat elnöke, ő képviseli hazánkat a nemzetközi zsűriben.

Fotó: Balogh Zoltán

Nais Pirollet francia séf. A Bocuse d’Or döntő is nagy hatással van a turisztikai forgalomra. Március 23-24-re 26 ezer külföldi vendégéjszaka-foglalás érkezett a budapesti szálláshelyekre, ami 2,5-szer több, mint egy héttel korábban.

Fotó: Balogh Zoltán

Felszolgálók a dán csapat vegetáriánus ételét teszik a zsűri elé. A 4 fős csapatoknak 5 óra 35 perc áll a rendelkezésére, mely alatt egy növényi alapú ételt kell a zsűri elé tenniük három különböző burgonyaféle felhasználásával, illetve egy fő, tavaszi tányért kell készíteniük, amelyre kacsamáj, őzgerinc és -comb kerül három különböző körettel. A verseny során kiemelt hangsúlyt kapnak a kiváló hazai alapanyagok, az egyik köretnek tejfölt és túrót is tartalmaznia kell.