Híradásokon keresztül követi végig szülővárosának megpróbáltatásait a Viking Sigyn kapitánya, az odesszai születésű Jurij C. A férfi évek óta nem hagyhatja el Budapestet, míg a balesetben szereplő hajó jelenleg Hollandiában cirkál – írja a Bors.

A lap úgy tudja, hogy 

a férfit családja korábban többször is meglátogatta, folyamatosan tartották a kapcsolatot, egyes információk szerint pedig már egy ideje Magyarországon vannak ők is. 

A Bors felkereste Jurij C. ügyvédjét, Tóth M. Gábort, azonban a férfi az ügyvédi titoktartás miatt nem kívánt válaszolni az információkra.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A Hableány sétahajó 2019. május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és kéttagú magyar személyzet. Az utasok közül 7-en élték túl a balesetet, 27-en, közöttük a 2 fős személyzet, a Dunában lelte halálát.

A Viking Sigyn 64 éves kapitányát, Jurij C.-t gyanúsítottként tartják őrizetben a magyar hatóságok. Az ukrán férfi ártatlannak tartja magát.