A Tesla újraindítja a termelést sanghaji gyárában, miután megkezdődött a lezárási korlátozások enyhítése a 25 millió fős városban – tudatta a The Verge.

A gyárat egy zárt rendszerben nyitják meg újra

– ez lényegében azt jelenti, hogy a dolgozók a gyárban fognak élni és dolgozni. Így a munkavállalók anélkül térhetnek vissza a munkahelyükre, hogy megsértenék az ország zéró Covid-stratégiáját. Az intézkedés várhatóan május 1-jéig marad a város jelenlegi járványügyi szabályozásainak értelmében.

A Bloomberg értesülései szerint minden dolgozónak hálózsákot és matracokat biztosítanak, és az alváshoz, zuhanyozáshoz, evéshez és pihenéshez kijelölt helyeket. Mindemellett háromszori ingyenes étkezést és 400 jüan (63 dollár) körüli juttatást kapnak naponta a dolgozók. Csak azok léphetnek be a gyárba, akik az oltás mindkét adagját megkapták, és az első három napban naponta tesztelik majd őket.

A sanghaji Tesla dolgozói állítólag a gyárban fognak aludni és enni a járványügyi korlátozások miatt.
Fotó: Getty Images

A koronavírus-korlátozások mellett a Tesla a munkavállalók munkaidejét is növelik, hogy legyárthassa a március 28-i leállás óta elmaradt mintegy 40 ezer autót. A dolgozók nemcsak a gyárban fognak aludni és enni, hanem – hat egymást követő napon keresztül – 12 órás műszakokat is kell vállalniuk.

A Tesla a mai nap folyamán tartandó eredménybeszámolójában többet is elárulhat arról, hogy a leállás és a gyár újranyitás várhatóan hogyan befolyásolja a termelési célokat.