A legtöbb választási körzetben már eredményt lehet hirdetni, de néhány helyen még nyílt a küzdelem. A budapesti 13. körzetben, a XVI. kerületben a fideszes Szatmáry Kristóf előnye 92 százalékos feldolgozottság mellett 305 szavazat Vajda Zoltán előtt.

Fotó: KALLUS GYORGY

A második legkisebb szavazatkülönbség a Baranya 1-es körzetben, Pécsen van, ahol az ellenzéki Mellár Tamás 307 szavazattal vezet Kővári János előtt, miután a szavazatok közel 88 százalékát számolták össze. A harmadik legszorosabb verseny ismét Budapesten található, ahol a XVIII. kerületben Kunhalmi Ágnes 317 szavazattal vezet a fideszes Lévai István Zoltán előtt, itt már több mint 92 százaléknál jár a feldolgozottság.

Fejér megye 4-es számú körzetében sokáig vezetett az ellenzéki Kálló Gergely, ám az este vége felé Dr. Mészáros Lajos átvette a vezetést, közel 88 százalékos feldolgozottság mellett 437 szavazattal vezet. A XVII. kerületben, vagyis a budapesti 14. körzetben a fideszes Dunai Mónika őrzi előnyét, előnye 723 voks az ellenzéki Szilágyi Györggyel szemben, miután a beérkezett szavazatok több mint 96 százalékát már összeszámolták.