Elindult a Most vagy soha! című magyar történelmi kalandfilm forgatása. A produkció az eddigi legdrágább magyar nagyjátékfilm lesz a maga 4,5 milliárd forintos költségvetésével. A történet az 1848-as forradalom cselekményeit fogja feldolgozni Petőfi és a márciusi ifjak szemszögéből. A forgatókönyvet Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk jegyezték. A rendező Lóth Balázs, akinek ez a második egész estés filmje, a Pesti balhé után. 

A Most vagy soha! 2023-ban debütál a mozikban, Petőfi Sándor születésnapjának 200. évfordulóján.

Íme néhány fénykép a Magyar Nemzeti Múzeum előtt zajló forgatásról:

Fotó: KALLUS GYORGY

A Nemzeti Filmintézet új startégiája szerint nagyobb hangsúlyt fognak kapni a magyar történelmi filmek. 

Fotó: KALLUS GYORGY

Ennek keretében az NFI kiosztotta eddigi legnagyobb támogatási csomagját is, amit egy 10 részes Hunyadi sorozatnak ítélt meg.

Az Filmintézet és a magyar kormány együttesen 10,5 milliárd forintot fordít a szériára, amit külföldi forgalmazásra is szánnak a készítők.

A Hunyadi sorozat utolsó két epizódja a tervek szerint moziforgalmazást kap majd.

Fotó: KALLUS GYORGY

Az NFI majdnem 600 millió forintos költségvetést szavazott meg az Egy, két, há'... hajrá magyarok! című dokumentumfilmnek, ami a háromszoros olimpiai bajnok magyar férfi vízilabdaválogatott történetét fogja feldolgozni.

Fotó: KALLUS GYORGY

A cikk írásának pillanatban a Most vagy soha! szereplőgárdája még nem került nyilvánosságra, a képek alapján lehet találgatni, hogy ki játszhatja a főszereplő Petőfi Sándort.

Fotó: KALLUS GYORGY

A most áprilisban elindult forgatást 106 naposra tervezik, ez után pedig hosszadalmas utómunka következik.

Fotó: KALLUS GYORGY