Pénteken délnyugat felől beboruló éggel, többfelé esővel vagy záporral indul a hétvége, amit napközben átmeneti szünet szakíthat meg. Délután azonban délnyugat felől ismét záporok, zivatarok érkezhetnek, sőt a Dél-Dunántúlon felhőszakadás, jégeső is lehet. Az északkeleti szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható a köpönyeg.hu előrejelzésében.

A szombat erősen felhős, eleinte borult eget hoz, a kora délutáni órákig a középső és keleti tájakon szitálásra, kisebb esőre is számíthatunk. Délután nyugat felől szakadozik a felhőzet, de záporok még ekkor is lehetnek. Az északkeleti szél megélénkül. 13 és 19 fok között változik a hőmérséklet.

Fotó: Shutterstock

Vasárnap változóan lehet felhős az égbolt, de főként a Dunántúlon többórás napsütés is lehet. A déli óráktól azonban dél, délnyugat felől erősen  megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok alakulnak ki. A délnyugati szél nagy területen lesz erős, néha viharos. 17 és 24 fok közé melegszik a levegő.

A következő hét első napján északnyugat felől felhőátvonulásokra számíthatunk, és zápor is inkább csak északnyugaton fordul elő. 19 fok körüli értékeket mérhetünk. Élénk lesz a nyugati szél.

Kedden és szerdán változóan felhős, napos időre van kilátás. A szél szerdán megerősödhet. A megnövekvő gomolyfelhőkből zápor, zivatar is lehet elszórtan. 16-22 fok között valószínű a hőmérséklet délutánonként.