Az Egyesült Államokban is erőre kapott az miután az árak korábban évtizedekig stabilak voltak, ám a következő baseball-szezonra az Atlanta Braves stadionjának kínálatába felkerült Világbajnok Burger 151 dolláros ára így is sokakat szíven üthet – olvasható a Fox Business összeállításában.

A Truist Park nevet viselő stadion étlapjára felkerült hamburger a csapat tavalyi győzelmét ünnepli és jó amerikai szokás szerint teljes mértékben mentes bármiféle mértéktartástól vagy jó ízléstől, cserébe minden híres és drága étel helyet kap a buciban az aranyozott libamájtól a szarvasgombán át wagyu marháig és a grillezett homárig.

Fotó: Atlanta Braves

Az, hogy a burger összetevő mennyire illenek egymáshoz tulajdonképpen mellékes is, ahogy az ár sem feltétlenül a kereslet következménye: a csapat 151 éves történetére utal.

Aki azonban úgy gondolja, hogy a rongyrázásnak ez még mindig nem elég magas szintje, az a világbajnoki – értsd: az amerikai profiliga az MLB megnyeréséért kapott – gyűrűvel kiegészített 25 ezer dolláros változatot is megveheti a gasztroterrorista szendvicsből– de csak amíg a készlet tart.