Bárhogy is lesz, pártként folytatjuk tovább 

– ezt állítják a választások után a Gattyán György vezette Megoldás Mozgalom elnökségének tagjai. Ahogy fogalmaztak, számukra nem jelent bukást, hogy nem jutottak be a parlamentbe, céljuk 2022-ben csak annyi volt, hogy minél többen menjenek el voksolni tudta meg az ATV Híradója.

Állításuk szerint nem szűnik meg, sőt, 

gőzerővel készülődik a mozgalom az elkövetkezendő választásokra annak ellenére, hogy most nem jutottak be a parlamentbe.

„A 2024-ben következő önkormányzati és EP választásokon sikeresen kell szerepelni, tudjuk azt, hogy 150 időközi választás is lesz, zajlik az értékelés. Minden egyes képviselővel egyenként elbeszélgetünk és május elején nagyjából meglesz az a forgatókönyv, hogy szeretnénk a következő éveket felépíteni” – mondta Szatmári Péter, a Megoldás Mozgalom programtanácsának elnöke.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Gődény Györgyék is folytatják, néhány napon belül közgyűlésen döntenek a Normális Élet párjának új struktúrájáról.

A lelkesedés töretlen annak ellenére, hogy kudarcot vallottunk ezen a választáson. A párt továbbra is funkcionál, át lesz strukturálva az egész rendszer és alulról fogunk még jobban építkezni, mint ahogy eddig tettük a másfél évben

– magyarázta Gődény.

A politológus szerint az átlag polgár azt sem tudja, mi az a digitalizáció, ez a baj a Megoldás Mozgalom mondanivalójával. Horváth Csaba politológus hatalmas problémának látja azt, hogy az április 3-i választáson a párt jelöltjei még annyi szavazatot sem kaptak, mint amennyi ajánlást összegyűjtöttek, a Normális Élet pártjának pedig véleménye szerint meg vannak számlálva a napjai.