A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg szeretné megkönnyíteni az embereknek, hogy pénzt költsenek és keressenek a Horizon Worlds nevű virtuálisvalóság-platformon, ez pedig fontos lépés a metaverzum létrehozása felé, írja a CNBC.

A techmilliárdos egy hétfőn késő este közzétett videóban elmondta, a Meta új eszközöket tesztel, amelyek lehetővé teszik az alkotók számára, hogy virtuális eszközöket, illetve szolgáltatásokat adjanak el a Horizonon épített világokon belül. Így például

lehetővé válhat divatos kiegészítők adásvétele, de az sem kizárt, hogy valaki fizetés ellenében hozzáférést kínál valamelyik virtuális világ egy új részéhez.

A Horizon Worlds (korábbi nevén Facebook Horizon) egy ingyenes, virtuális valóságra épülő, online videojáték, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy világokat építsenek és fedezzenek fel. Az Egyesült Államokban és Kanadában december 9-én vált hozzáférhetővé, de világszerte még nem került bevezetésre. A digitális eszközök vásárlása és eladása korábban nem volt lehetséges a platformon.

Azonban nemcsak a virtuális világokon belüli kereskedés lesz lehetséges, de a virtuális világok alkotói is fizetést kaphatnak a Meta-tól az Egyesült Államokban.

A vállalat szerint a metaverzum a kreativitás új szintjét fogja elhozni, és új lehetőségeket nyit majd meg az alkotók és a vállalkozások következő generációja előtt, akik így szenvedélyeiknek élve teremthetik majd elő a megélhetésükhöz szükséges pénzt.

Meta szerint az alkotók olyan világok építéséért kapnak majd jutalmat, amelyekben a legtöbb időt töltik el a látogatók, azonban azt is elmondták, hogy később módosíthatja azokat a mérőszámokat, amelyek alapján az egyes alkotók teljesítményét mérik és jutalmazzák.