Az orosz hadügyminisztérium szerdai közleménye szerint az ukrán hadsereg lőszert, katonai felszerelést és fegyvereket vont össze egy álcázott repülőtéren, melynek felderítését követően a Smercs nevet viselő rakétavetők segítségével több csapást is mért ezen célpontra az orosz hadsereg.

Az orosz hadügyminisztérium egy másik szerdai közleménye pedig arról számolt be, hogy a Luhanszki Népköztársaság milíciái és az orosz hadsereg elfoglalta Kremennaja városát, és köszönhetően a támadó erők gyors és összehangolt akciójának, 

a város infrastruktúrájának és lakóépületeinek a pusztulását is sikerült ezzel elkerülni.

Fotó: AFP

A közlemény szerint az orosz légierő 20 területet is bombázott az éjszaka folyamán, ahol ukrán katonák és katonai felszerelések voltak összevonva: Snurki, Novonyikolajevka és Alekszandrovka környékén. Az orosz rakétacsapatok és tüzérség pedig 1001 ukrán katonai célpontot támadott, melyek között parancsnoki pontok, tüzérségi pozíciók és megerősített pozíciók is vannak.

A légvédelem az oroszok szerint 13 ukrán drónt is megsemmisített, továbbá egy Tocska-U taktikai rakétát is.

Ha hihetünk az orosz hadügyminisztériumnak, akkor az ukrán hadseregből nem sok maradt, hiszen 140 repülő, 106 helikopter, 511 drón, 254 légvédelmi rakétarendszer, 2410 tank és más páncélozott jármű, 1046 tüzérségi eszköz, köztük mozsár- és más ágyúk, valamint 2259 különleges katonai jármű is az orosz támadások áldozatává vált. Ám ezek a számok több mint valószínű, hogy nem a valóságot, hanem a háborús propagandát tükrözik, hasonlóan az ukrán hadügyminisztérium által az orosz veszteségekről közzétett adatokhoz.