BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra emelkedik a Magyarországra érkező ukrán menekültek száma

Szerdán csaknem 8700-en érkeztek Ukrajnából Magyarországra. Közülük mintegy 1200-an kaptak ideiglenes tartózkodási igazolást, ami 30 napig érvényes.

Szerdán összesen 8 694-an érkeztek Ukrajnából Magyarországra, közülük 5 089 fő az ukrán-magyar határszakaszon, 3 605 fő pedig Románia érintésével lépett be az országba. Kedden ennél mintegy ezerrel kevesebb ukrán menekült érkezett az országba

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) adatai szerint szerdán a beléptetettek közül a rendőrség 1181 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Azoknak, aki az egy hónap lejárta után is maradnának az országban, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalánál kell jelentkezniük, hogy beszerezzék a végleges okmányaikat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint szerdán 570 menekültet – közülük  292 gyermeket – fogadtak a fővárosban. A különvonatokkal Kőbánya felső vasútállomásra érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK csarnokba.

A háború elől menekülő emberek haladnak Magyarország felé.
Fotó: Bánkúti Sándor / Ripost

 

Már több mint kilencezer emberen segített a katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem is folyamatosan dolgozik az Ukrajnából, a háború elől Magyarországba menekülő emberek elhelyezésén. A szervezet munkatársai koordinálják a Magyarországon maradó emberek befogadóhelyre való szállítását, valamint tábori ágyak, matracok, takarók, hálózsákok biztosításával segítik a befogadóhelyek berendezését – tájékoztatott az OKF. Azt írták, eddig tizenhárom megyében – Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna – összesen 9159 ember, köztük 5052 gyermek és 2783 nő elhelyezésében, szállításában működtek közre a háború kitörése óta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.