Előkerült egy videó arról, ahogyan a napokig az élő bejelentkezésre készülő román műsorvezető reagált arra a hírre, hogy mégsem kap szót, a stáb szerint minden technikai feltétel adott volt, az eurovíziós szerkesztők mégsem adták meg a szót, arra hivatkozva, hogy nem megfelelő a kapcsolat – mutat rá a Hotnews.ro román hírportál.

Az előkerült videón a román TVR műsorvezetője megdöbbenésének pillanata látható, amikor nem tudta élőben közölni a román zsűri szavazatait: „What?” – kiáltott fel, és látványosan értetlenkedett a döntés miatt.

Eda Marcus, a TVR műsorvezetője az Instagramon tette közzé a „Bukarest hív” pillanatról készült felvételt, amelyben az a pillanat látható, amikor a Román Televíziótól az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) megtagadta a 2022-es eurovíziós román zsűri pontszámának élő bejelentését.

Korábban megírtuk, hogy a szervezők a 2022-es Eurovízió színpadán bejelentették, nem sikerült felépíteni a kapcsolatot Romániával, a TVR utólag pedig azzal vádolja őket, hogy megváltoztatták a szavazást, vagyis csaltak.
Ez egy valós idejű felvétel, miután technikai okokból megtagadták tőlünk a belépést az eurovíziós adásba. Ez a feljegyzés valójában annak bizonyítéka, hogy ezek a technikai okok nem léteztek, csak ürügyül szolgáltak. Nemes egyszerűséggel átléptették rajtunk a műsorfolyamot, mintha nem is léteznénk

– írta Eda Marcus.