Közélet

Megszólalt a kárpátaljai katonai vezető a rakétatámadásról

Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció (OVA) vezetője a Volócot ért rakétatámadás után videóüzenetben szólt a lakossághoz – írja a Kárpátalja Ma.

A megszállók cirkálórakétával lőttek Kárpátaljára, amelynek következtében találat érte az egyik volóci objektumot. A helyszínen szakemberek dolgoznak. Egyelőre nem tudni, hogy vannak-e halálos áldozatok

– közölte Mikita, aki mindenkit arra kért, hogy a légiriadó jelzéseket vegyék komolyan, és azok megszólalására haladéktalanul vonuljanak óvóhelyre. Ezenkívül tilos fényképeket, videókat készíteni és közzétenni a támadásról.

3196715 09/20/2017 Planes flying over the range in the Minsk region during the Russia-Belarus Zapad 2017 joint strategic military exercises. Evgeny Biyatov/Sputnik (Photo by Evgeny Biyatov / Sputnik / Sputnik via AFP)
Fotó: EVGENY BIYATOV / AFP

A keddi támadás során korábban a hatóságok azt közölték, hogy egy elektromos alállomást és egy vasútállomást ért találat.

A RBC-Ukraine szerint hasonlóan nyilatkozott Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója is, aki szerint

Kárpátalján az első rakétacsapást a vasút energetikai infrastruktúrájára mérték.

Hozzátette:

Az orosz megszállók megpróbálják megállítani a nehézfegyverek – tüzérség, tankok, páncélozott járművek és lövedékek – átszállítását Ukrajna nyugati régióiból.

Kedd este Ukrajnát a háború kezdete óta a legerősebb rakétatámadások érték. Találat érte többek között Lvivet, Vinnicát, Kirovogradot, Dnyipropetrovszkot és számos más régiót.

 

Viktor Mikita rakétatámadás Kárpátalja orosz-ukrán háború
Kapcsolódó cikkek