Milliárdos lett LeBron James, így ő az első aktív NBA-játékos, aki elérte ezt a vagyoni szintet – írja a CNN Business.

SHENZHEN, CHINA - OCTOBER 12: #23 Lebron James of the Los Angeles Lakers in action during a preseason game as part of 2019 NBA Global Games China at Shenzhen Universiade Center on October 12, 2019 in Shenzhen, Guangdong, China. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: Anadolu Agency via AFP

A Forbes szerint a Los Angeles Lakers sztárja több mint 1,2 milliárd dollár (440 milliárd forint) adózás előtti bevételt könyvelhetett el.

A kosaras az elmúlt 19 évben három különböző csapattól kapott fizetése 383 millió dollárt tett ki,

reklámokból és más üzleti vállalkozásokból származó bevétele pedig meghaladta a 900 milliót a magazin szerint.

A Nike, az AT&T, a Pepsi és a Walmart cégekkel kötött jövedelmező reklámszerződések mellett a Forbes szerint James úgy alakította ki az üzleteit, hogy részesedést szerzett ezekben a márkákban, így osztalékot kap a nyereségből. A négyszeres NBA-bajnok emellett például egy fitneszstartupba és egy pizzériába is befektetett, illetve a SpringHill Entertainment tévé- és filmstúdióba, amelyet a Forbes 300 millió dollár körülire értékelt. A stúdió a Space Jam című film elkészítésében is segédkezett.

A film, amelyben LeBron játszotta a főszerepet, világszerte 163 millió dolláros bevételt hozott a kasszáknál.

James régen kitűzött célját érte el azzal, hogy milliárdos lett. Figyelemre méltó, hogy a Forbes listáján Michael Jordan az egyetlen másik milliárdos kosárlabdázó. Ő ezt csak 2014-ben érte el, több mint egy évtizeddel a visszavonulása után.