Két év szünet után visszatérnek Horvátországba a nagy fesztiválok: 

a zágrábi IN Music Festival (június 20-23.), a spliti Ultra Fesztivál (július 8-10.), a Dimensions (szeptember 1-5.), az Outlook. fesztivál (július 28-augusztus 2.) Šibenikben, a Hideout (július 3-7.) és még egy sor más program az ország leghíresebb fesztiválhelyszínén, a Zrćeben. Első alkalommal rendezik meg a Secret projects keretében a Pula Music Weight (június 30.-július 6.), amelyre több mint 100 ezer látogatót várnak.

Ivana Herceg, a magyarországi képviselet igazgatója a nagy zenei fesztiválok mellett ajánlja a Dubrovniki Nyári Fesztivált, a Šibeniki Nemzetközi Gyermekfesztivált, a Kaproncai Reneszánsz Fesztivált és a Varasd-i Špancirfestet is.

Donostia,San,Sebastian,,Basque,Country,,August,,10,,2019:,People,In
Fotó: Shutterstock

Kerényi Botond, a Festival Travel International turisztikai vezetője elmondta: kiemelt desztinációjuk Pag szigete, ahol a saját szervezésű Beachattack rendezvényükön felül, a Zrce Beachen elérhető eseményeket is szervezik. A fesztiválok elérhetők jegyként és utazási csomagként is kínálatukból. A cég kiemelt eléréssel bír az utazni vágyó fiatal felnőttek körében, melynek alapjait az évtizedes hagyománnyal bíró Snowattack-el alapozták meg. 

Az idei év első 5 hónapjában a magyarok közel 150 000 vendégéjszakát töltöttel el Horvátországban, ami 316 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest, 

és mindössze 3 százalékos csökkenés a 2019-es rekordévhez képest.