Az Ukrajnában háborúzó Oroszország 21 sportági szövetsége és az ország olimpiai bizottsága (OKR) is fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) válogatottjaik és klubcsapataik széles körű nemzetközi eltiltása miatt.

A jogorvoslat elérésére irányuló moszkvai lépésről Andrej Fjodorov, az Orosz Föderáció sportminiszter-helyettese nyilatkozott, hozzáfűzve, hogy ez év második felére várják a beadványokkal kapcsolatos CAS-határozatot.

Összesen 21 összoroszországi sportszövetség és az OKR élt a fellebbezés jogával a nemzetközi sportszövetségek diszkriminatív döntései ellen

– fogalmazott Fjodorov, aki elmondta, hogy a CAS befogadta az orosz panaszt, s jelenleg az előkészítő eljárások folynak.

Fjodorov arról is beszélt, hogy a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA) csaknem 5 millió eurót fizet vissza az oroszországi versenyek törlése, illetve az orosz sportolók IBA-viadalokon való részvételének ellehetetlenítése miatt. Közlése szerint a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) is fizet visszatérítést, több mint egymillió eurót az idei oroszországi sakkolimpia lemondásáért.