Eladásra kínálják azt a floridai házat, ahol Bernie Madoff-nak, a történelem egyik legnagyobb pénzügyi csalójának idősebbik húga, Sondra Wiener agyonlőtte férjét, Marvin Wiener-t, majd öngyilkosságot követett el – írja a New York Post.

File: Bernard Madoff Mastermind Of Giant Ponzi Scheme Dies At 82
Bernie Madoff / Fotó: Bloomberg

A Boynton Beachen, a Valencia Lakes negyedben található, három hálószobás, két fürdőszobás házat 550 ezer dollárért (körülbelül 221 millió forintért) árulják.

Wienerék 2009-ben vásárolták meg a 2170 négyzetméteres, vízparti lakást 315 ezer dollárért. Az idős házaspár otthonához februárban hívták a helyi nyomozókat, akik a garázsban találták rá a holttestekre. A 87 éves Sondra és a 90 éves Marvin a nő bátyja, vagyis Madoff 64,8 milliárd dolláros piramisjátékának áldozatai lettek: milliókat „fektettek be” és buktak el.

Holtan találták Madoff testvérét és sógorát

Gyilkosság és öngyilkosság a halál oka a hatóságok szerint.

A házaspár azután költözött a házba, hogy el kellett adniuk korábbi, 409 négyzetméteres lakásukat 575 000 dollárért – vagyis 75 900 dollárral kevesebbért, mint amennyiért 2003-ban megvették. A lakást akkor adták el, amikor Madoff csalásának áldozatai pereskedni kezdtek.

Fotó: RE/MAX Advantage Plus

A most meghirdetett ingatlan 1997-ben épült, vízparti kilátással rendelkezik, és egy medencével, fitneszteremmel és biliárdszobával felszerelt klubház is található a közelében.