Döbbenetes videót kapott fel a közösségi média, a felvételeken egy jól ismert, négylábú robot látható, amelynek fejlesztésén már világszerte dolgoznak a kutatók, ám ez ezúttal egy orosz verziót mutat be. A dolog ijesztő részét pedig az adja, hogy szemben az amerikai és ázsiai változatokkal, az orosz „robotkutyán” egy géppisztoly látható, amellyel tökéletesen céloz és pusztít a mesterséges intelligencia által irányított szerkezet. 

A New York Post szerint a videót még márciusban töltötte fel egy orosz felhasználó, bizonyos Alekszandr Atamov, de csak most kapta fel a közösségi média. A Twitteren szélsebesen terjed a felvétel, sokan rémisztőnek tartják a felvételeket, és felidézik a leghíresebb filmeket, amelyekben gyilkos robotok pusztítják ki az emberiséget. 

Az eredeti videó alatti kérdésekre válaszolva a felvételt közzétevő Atamov közölte, hogy ez egy orosz fejlesztés.

A kommentelők szerint viszont a robotkutya egy Unitree fejlesztés lehet, amelyet nagyjából másfél millió forintért lehet beszerezni, a fegyver pedig egy orosz gyártmányú PP–19 Vityaz géppisztoly lehet. 

 Atamov egyébként a hírek szerint az orosz Hoversurf nevű cég alapítója, amely azzal tűnt fel korábban a hírekben, hogy szeretne repülő taxikat üzembe állítani. Erről azóta sem érkezett több hír.